MINIMALISTA ÉKSZEREK – SZIMBÓLUMOK

KÖR – TÖKÉLETESSÉG, VÉGTELENSÉG, NŐIESSÉG

A legalapvetőbb szimbólumok egyike, mely az örökkévalóságot, az egységet, a komplexitást, tökéletességet, az univerzumot és a szent nőt jelképezi. A határtalan teret és a korlátlan időt is jelenti. Az emberiség egyik legrégebbi szerencsét hozó szimbóluma. A feminin lélek mellett a mennyei szivárvánnyal is asszociációba hozzák, mely az égen és földön egyaránt látható. Az önmagából való újjászületés jelképe, az univerzum természetes körforgásáé. A végtelenség szimbóluma a gyűrű is, mely a házasság jelképévé vált az idők során.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – KÖR

HÁROMSZÖG – HARMÓNIA, GAZDAGSÁG, ÉLET

A háromszög szimbólum az ember három fő összetevőjét szimbolizálja: a testek, a szellemet és a lelket. Az alapvető erők egyensúlyát jelképezi. A háromszög az ellentétek feloldásának jelképe. Két ellentétes erő harmóniában kapcsolódik össze a harmadik pontban. A hármas egység a spiritualitásban az Atya, a Fiú és a Szentlélek összetartását ábrázolja. A lefelé mutató csúcs a nőies tartalmakra, a föld és a fa jelenlétére utal.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – HÁROMSZÖG

NÉGYZET – ANYAGI BIZTONSÁG, ÁLLANDÓSÁG, VÉDETTSÉG

 A négyzet szimbólum az állandóságra és az ebből következő megváltoztathatatlanságra utal. Fizikai stabilitás, védettség. Az anyagi jólét fontos a számodra. Jelenti továbbá a négy égtájat, négy évszakot és a négy elemet is: Tűz (életvágy), Föld (jólét), Levegő (életerő), Víz (értelem). A létezés szintjei közül az anyagi világot ábrázolja, és az észak-déli és a kelet-nyugati irányt képezi le. Érdekes jelentése van az álomfejtésben, mivel itt a lelki harmóniát fejezi ki.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – NÉGYZET

SZÍV – SZERETET, ÉRZELMEK, LÉLEK

A szív szimbólum az érzelmek és érzelmi bölcsesség szimbóluma. A mindenek felett álló szeretetet jelképezi, s felidézi és erősíti bennünk az összetartozás érzését. A család, a társas kapcsolatok, az összetartozás egységét hivatott erősíteni. A szívet szinte minden kultúrában az élet, a lélek, az érzelmek, egyes helyeken még az értelem központjaként is tartották és tartják számon.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – SZÍV

ÉLETFA – KAPCSOLATOK, EREDET, FEJLŐDÉS

Jelképezi a gyökereinket, ahonnan indulunk és a lombot, ahová felmagasodhatunk, de ezen kívül még a fenti és lenti világok kapcsolatát, ezen keresztül a növekedést, megújulást, fejlődést, s ezek minden fázisát szimbolizálja és erősíti. Képviseli a folyamatos fejlődést, változást és az összekapcsolódást a végtelennel. Számos kultúrában és vallásban az egyik legfontosabb szimbólum. A kereszténységben a fa jól ismert az Édenkertből, ahol Ádám és Éva ettek a gyümölcséből. Az Életfa kapcsolatban van a Föld négy elemével mint a föld, a szél, a levegő és a tűz, utalva a végtelen kapcsolatra a teremtésben.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – ÉLETFA

CSILLAG – NÉPSZERŰSÉG, RAGYOGÁS, ERŐ

A csillag leggyakrabban az igazságot, a reményt jelentette. A szerencsehozó motívumként is használt alakzat az ágak számától függően lehet az egyensúly, az erő jele, a hulló csillag pedig a híressé válás, a siker iránti vágyat jelképezi. Ezzel a jelképpel ábrázolják az éjszakai égbolton ragyogó égitesteket is, illetve a hírességek, sztárok elnevezésére is a csillag szót használjuk. 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK – CSILLAG